освети Матис

„Съблазняването на Микеланджело“ е заглавието на изложбата, която се проведе тази година в музея на Санта Джулия в Бреша. Изложбата представи 180 творби на френския художник, включително картини, рисунки и щампи, които изучават неговото изкуство. Продукцията на Матис беше анализирана във връзка с творчеството на Микеланджело, големия италиански художник от XVI век. По-специално една от най-важните творби на Матис картината  „Пианист и шахматисти“ беше сравнена с оригинална рисунка на Микеланджело. Изложбата е курирана от Клаудия Белтрамо Цепи и подпомагана от научен комитет, съставен от някои водещи учени на Матис. Инсталацията за изкуство и осветление е проектирана от Arch. Алберто Торсело в сътрудничество с Маурицио Бернардели Куруз, художествен ръководител на Музея на Бреша.
Fabbian и архитектът Торсело натрупаха силен опит в осветлението на важни изложби, като тази в Инка. Fabbian освети Тайната на забранения град в Тревизо и много други. По повод изложението Matisse Fabbian представи нов продукт: музеен проектор, който може да задоволи високо претенциозни клиенти като музеи и галерии. Ombra е проектор, който може да направи възможно правилното виждане на експонати. Ombra, необичаен за декоративната традиция на Fabbian, е уникален продукт за своето сливане на дизайнерски изследвания и иновации в LED технологията. Той е напълно подходящ за взискателни музейни и търговски приложения, които изискват използването на високоефективни светодиоди с ниска консумация на енергия, перфектно осветяване на цветовете и предметите, насочващ се гъвкав лъч и аксесоари, които могат да персонализират вашето осветление.
Музейният проектор Ombra въплъщава всички тези характеристики. Чрез използването на светодиода с високи цветови характеристики Ombra не компенсира цвета на осветените произведения, позволява максимална гъвкавост с триосната си насоченост към независими точки и „лазерния показалец“. Освен това, в сравнение с традиционната система за осветление, използването на светодиоди позволява отмяна на вредните за работата UV лъчения, възможността за избор на цветна температура, намаляване на топлинното натоварване, което намалява проблемите с помещението за климатизация, драстичен намаляване на поддръжката на лампите поради дългия им живот и намаляване на консумацията на енергия и по този начин, косвено, на производството на CO2.
Благодарение на технологичното качество на Ombra, Fabbian представя на пазара музеен проектор, проучен и проектиран специално за този сектор. Осветлението на изложението Matisse е идеалното предизвикателство за този нов продукт.

Ще намерите и други интересни предложения в КАТАЛОГ 2019