Vimar си партнира с IFTTT

Облачната услуга IFTTT вече е активна за платформата на продукти и системи, свързани с VIEW.

По този начин най-важните функции на системата за домашна автоматизация By-me Plus и на свързаната серия Wiring на безжична технология могат да бъдат интегрирани цифрови услуги за по-съвременна автоматизация на вашия дом.

Искате ли да активирате комбинациите автоматично, докато карате до свързания си дом?

IFTTT е правилното решение!

Какво означава IFTTT?

Това е съкращение от английските думи If This then That (т.е. ако това се случи, тогава направете това да се случи), използвано за определяне на безплатната домофонна услуга между цифрови устройства, която може да бъде конфигурирана чрез уеб или чрез приложение на смартфони и таблети, проектирани да създава автоматична логика и да прави ежедневието още по-умно.

IFTTT работи, използвайки „рецепти“ или по-скоро „аплети“, които позволяват да се комуникират различни „услуги“ (т.е. продукти или услуги на фирми партньори на IFTTT като Vimar). Можете да използвате съществуващите комбинации / аплети или да създадете нови, като използвате услугите, налични, както сметнете за удачно. Така че вие ​​сте този, който избира или създава комбинацията, където са достъпни услугите, които определят събитията, които ви интересуват.

В момента със свързаните с VIEW системи и продукти на Vimar вече са налични комбинации / аплети, които ви позволяват да контролирате осветлението, яркостта и цвета на лампата; те ви позволяват да повдигнете или спуснете ролетна щора; те активират определени сценарии; те настройват зададената точка или режима на работа на климатика.

Примери за функции

Нека вземем конкретен пример за комбинация / аплет на Vimar, който вече е наличен: в зависимост от местоположението на телефона (на който естествено е инсталирано приложението IFTTT), мога да разбера дали влизам или излизам от зона (която може дефинирайте от потребителя) и активирайте нещо:

    – ако съм на излизане, бих могъл да си припомня комбинация за излизане, който понижава всички ролетни щори, изключва светлините, понижава зададената температура, превключвателите на звуковата система;

    – ако влизам, бих могъл да си припомня комбинация за влизане (обратен на този в предишната точка);

    – ако се приближавам до дома си, бих могъл да отворя вратата, ​​задвижвана с реле By-me Plus, за да вляза.

Могат да бъдат създадени и съвсем нови комбинации / аплети. Благодарение на услугата Weather Underground (да се използва като условие в АКО ТОВА) можете да имате информация за прогнозата за времето, така че:

    – ако вали дъжд, ролетите се спускат, за да се избегне намокрянето на прозорците,

    – ако текущата температура се повиши или спадне, можем да отворим моторизиран прозорец, за да осигурим поддържането на желаната температура;

    – ако нивото на влажност надвишава определена стойност, могжем да затворим или отворим моторизиран прозорец, за да осигуря поддържането на желаното ниво на влажност.

Има толкова много приложения: можете да настроите IFTTT, за да гарантира, че роботът за почистване автоматично ще се стартира всеки път, когато напускате дома си, свързвайки управлението на свързан контакт на гнездо към приложение за геолокация; можете да свържете вашия имейл сървър с приложение, свързано със защитните камери, за да получавате имейл при всяко засичане на движение.

Благодарение на услугата IFTTT, вашата интелигентна система наистина може да докаже своята стойност според вашите навици и изисквания, с възможност за промяна на настройките, когато искате, с максимална лекота.