Новият сензорен термостат Eikon Tactil е възнаграден

Още едно голямо отличие се присъединява към залата на славата на Vimar. Само две години, откакто за последно спечели наградата, компанията със седалище в Marostica отново спечели престижната награда Red Dot 2021 в категорията „Елементи на интериорния дизайн“ благодарение на новия сензорен термостат Eikon Tactil.

„Право напред, елегантно проектиран и с няколко опции за управление“. Това са основните характеристики, които накараха международното жури – председателствано от г -н Петер Зек, основател и управляващ директор на Red Dot – да възложи наградата, синоним на качествен дизайн в международен мащаб от години.

Технологично съблазнителните силуети на това устройство го правят изключителен елемент от интериорния интериор, който подобрява домашния комфорт. Изработен от плоско стъкло, в черно-бели диамантени покрития, той разполага с докосване, сензор за близост и сензор за яркост, които включват RGB LED матричния дисплей веднага щом се приближите до устройството. Иновативната функция за 3D жестове ви позволява също да я контролирате просто с жестове, без да я докосвате. Предлага се в два технологични варианта, по стандарт KNX и по протокол By-me за интеграция в системите за автоматизация на дома и сградите на Vimar. Три стилни версии, които предлагат допълнително стилно докосване както до домашните, така и до обслужващите индустриални настройки: с персонализиран функционален бутон, с клавиш за управление на вентилаторната конвекторна единица или с функционален клавиш за хотел, който сигнализира за състоянието на стаята.

Спечелването на наградата Red Dot за 2021 г., в категория, която вече е доста претъпкана, що се отнася до участниците, е голям източник на гордост за марката със седалище в Marostica и потвърждава степента, до която Vimar, като истински посланик на върховите постижения Made in Италия по целия свят, фокусира вниманието си върху дизайна и качеството на своята продуктова гама.