Антибактериални лампи за двойна дезинфекция с ултравиолетови лъчи пречистват въздуха в класните стаи, физкултурния салон и помещенията на администрацията на НУ „Климент Охридски“. Във всеки от 11-те учебни кабинета и в учителската стая и са монтирани по две. Припомняме, че UV лампите бяха препоръчани на учебните и детски заведения от Министерството на здравеопазването, съпроводено със становище от Националния център по заразни и паразитни болести. Лампата служи за обеззаразяване на въздуха и повърхностите.

„Решихме да поставим лампи от затворен тип, които монтирахме на тавана. Според протоколите за експлоатация те могат да работят до 30 минути, и то в присъствието на хора. Абсолютно безшумни са, така че не пречат на учебния процес. В междучасието ги спираме, за да отворим прозорците и вратите и да проветрим стаите“, обясни директорът Димитър Стефанов.

Той уточни, че поставявето на UV лампите не изключва дезинфекция на помещенията, напротив, те са още едно предпазно средство, което явно дава резултат, тъй като до момента в училището няма нито един случай на заразен с коронавирус ученик или учител. Лампи са монтирани и във физкултурния салон, тъй като предстоят зимни месеци и спортът навън не винаги ще е възможен.

Прочети цялата статия на http://u4avplovdiv.com

Прочети повече информация за UV-C бактерицидни стерилизатори