Нови, прости и гъвкави решения за управление на отоплението и охлаждането на околната среда. Стилните термостати, проектирани да бъдат интегрирани в нашите системи за автоматизация на дома и сградите п производителност, които допринасят за подобряване на консумацията на енергия и представляват отговорен избор за по-устойчив начин на живот.

Ефективност и спестявания Всъщност различни проучвания показват, че интелигентният термостат ви позволява да спестите до 10% енергия при отопление и до 15% при охлаждане и че през зимата всяка допълнителна степен на температура съответства на 7% увеличение на сметката ви за енергия в допълнение към по-големи емисии на CO2 в атмосферата.

Eikon Tactil

Новият сензорен термостат Eikon Tactil представлява изключителен елемент, който подобрява нивата на битов комфорт. Новият термостат е толкова стилен и елегантен, че е получил престижната награда Red Dot Award 2021. Изработен от плоско стъкло в черно-бели диамантени покрития, с RGB LED матричен дисплей. С участието на технология за докосване и сензор за близост – който включва дисплея веднага щом се приближите до устройството – термостатът е лесен за инсталиране и е подходящ за всяко приложение, независимо дали е жилищно или в сферата на услугите. Иновативната функция за 3D жестове също ви позволява да го контролирате просто като използвате жестове, без да го докосвате.

Dial thermostat

Прост и занижен, новият термостат за циферблат съчетава лекотата на управлението с циферблата с ясния LED матричен дисплей, който се вижда перфектно дори отдалеч. В допълнение към пръстена с подсветка за контрол на температурата, той има четири бързи бутона: избор на единица за измерване на температурата (° C или ° F); персонализираща се функция, за да извикате сценариите например в By-me Plus или KNX система; Избор на скорост на вентилатора на вентилатор и бутон за включване / изключване. Произведен в два цвята – сив и бял – той се съчетава безпроблемно с всякакви битови стилове и е достъпен за серията окабеляване Eikon, Arké, Plana и Idea, използвайки специална монтажна рамка.

Климатичният контрол е свързан с вашия начин на живот Новите термостати могат да се управляват по различни начини: локално, чрез управление на самото устройство чрез смартфон, с помощта на приложенията View или By-Web (за KNX системи), които ви позволяват да управлявате и програмирате температурата в различни среди, дори когато сте навън. За системите By-me Plus е разрешен и контрол чрез гласови асистенти, както и интеграцията с услугата IFTTT, която проправя пътя към партньорства с производители на трети страни за разширяване на броя на устройствата, които могат да бъдат интегрирани, повишаване на домашния комфорт и оптимизиране на нивата на потребление. Това завършва диапазона за контрол на температурата на Vimar, предназначен за всякакъв тип системи: самостоятелни, интелигентни и системи за домашна автоматизация за модерни интегрирани системи.