Мощни USB контакти

Край на смартфоните и лаптопите с изтощени батерии

Смартфоните и преносимите компютри са все по-значима част от ежедневието ни. Освен, че ни позволяват да бъдем свързани с външния свят, ние имаме достъп и до редица функции за управление на дома. Тази тенденция се допълва от все по-широкото използване – от страна на производителите – на USB контакти тип C, които са по-компактни и работят по-добре. От октомври 2024 г., USB контакти тип C ще станат задължителни според европейските разпоредби с цел намаляване на разпространението на преносими зарядни устройства, които вече не се доставят в кутията на смартфона.

За да отговори на нуждите на своите клиенти, Vimar – който винаги се е грижил за внедряването на най-новите технологични тенденции и спазването на разпоредбите, като същевременно отговаря на нуждите на потребителите – предлага два нови продукта за зареждане на преносими устройства: оригинални контакти за вграден монтаж за монтиране до обичайните двуконтактни контакти и универсални контакти.

Високомощни USB контакти

Индустрията на смартфоните преминава през нова фаза на развитие, при която основните играчи в индустрията предлагат устройства с все по-мощни батерии, които обаче изискват много по-бързо време за зареждане. Поради тази причина Vimar предлага 2-модулно устройство за скрит монтаж – очевидно снабдено с USB контакт тип C и достъпно за сериите Eikon, Arké и Plana в съответните цветове – с мощност 30 W, което поддържа Технология USB Power Delivery – стандартът, който ви позволява да достигнете много по-бързи нива на зареждане в сравнение с традиционните технологии – и е сертифицирана по USB-IF. Следователно новото USB захранващо устройство с висока мощност ви позволява да зареждате бързо (за 30 минути, ако имате повече от 50% заряд) всички основни смартфони и повечето нови модели преносими компютри, които приемат бързо зареждане. Това устройство е особено полезно и едно от най-практичните му приложения е в хотелиерската индустрия.

Универсален контакт P40 с вградено USB

От особен интерес за жилищната и обслужващата индустрия е и 16A P40 универсален контакт с вграден 3A тип C USB. Устройство от 2 модула, което позволява едновременното използване на два контакта. По този начин преносимото устройство може да се зарежда, като в същото време захранва всяко друго устройство, като лампи и уреди. Предлага се за сериите Eikon, Arké и Plana. Новият контакт ви позволява да оптимизирате осветителното устройство и да оставите повече място за други услуги. И двата продукта допълват вече голямото разнообразие от USB контакти в множество варианти и модулни дизайни, които са съвместими с устройства на основните производители. Компактни, технологично изпълнени и със съвпадащ стил с всички покрития от сериите Eikon, Arké и Plana, тези контакти се предлагат в компактна версия с 1 модул, която включва в едно устройство два типа изходи за обща мощност от 2,4 A (разпределени между двата изхода). Компактната 1-модулна версия е допълнена с новите контакти тип A+C или C+C на два модула, с два вида изходи за обща мощност от 3 A, където изходите тип C позволяват бързо зареждане до 3 A 5 V. Гамата се допълва от контакти тип A или C на един модул, проектирани да доставят обща мощност от 1,5 A, независимо дали отговарят на елегантния дизайн на Eikon, съвременната привлекателност на Arké, неформалния облик на Plana или класическия В стила на идеята, USB контактите на Vimar са способни да се слеят безпроблемно с всеки архитектурен контекст.