Сигурност с Vimar

Системи за видеонаблюдение By-alarm Plus и системи за видеонаблюдение Elvox

Сигурността на дома е все по-важен аспект от живота на всеки, както при изграждането на нови сгради, така и при извършването на ремонти.

Vimar е проектирал алармена система със сертификат IMQ степен 3 (която гарантира и удостоверява, че електрическите продукти отговарят на изискванията на стандартите CEI и EN): By-alarm Plus. Продуктите в тази гама се отличават с дизайн и функционалност, създавайки професионална  модулна система.

 

 

Системата се състои от следните елементи:

  • контролни блокове за 25, 65 и 125 зони, повърхностен монтаж с пластмасова или метална кутия или вграден монтаж с 24-модулен адаптер за контролен блок;
  • захранващи блокове, шлюз за алармена система, входно/изходни разширителни платки, радио платки, GSM платки, гласов синтез;
  • жични, автобусни и радио сирени;
  • клавиатура за стенен монтаж със и без транспондер, в комплект с дисплей и клавиши с подсветка.

Комплект алармена система против взлом

Налични са и пет комплекта за осигуряване на базова система с различни опции (25 зони със/без сензори и инсталация в контролния блок, 65 зони със сензори, комплекти за радио разширение), като по този начин предлага възможност и гъвкавост за създаване на собствена персонализирана система.

Специално внимание е отделено и на естетиката на компонентите: външната сирена е проектирана да се монтира дори на места, изложени на атмосферни и температурни промени и е дълбока само 50 mm. Той също така има функции за осигуряване на максимална сигурност, със защита против отваряне, премахване и защита срещу пяна.

Клавиатурата е проста, компактна и функционална с лесен за използване интерфейс. Неговият лек дизайн се интегрира безпроблемно във всяка среда и с цялата серия окабеляване на Vimar.

Допълнителна аларма Плюс радиочестотна версия

By-alarm Plus е гъвкава система, която може да бъде разширена по всяко време, дори в радиочестота чрез ултранадеждни протоколи. Може да се използва за управление на набор от съвместими устройства. По този начин е възможно да се алармират други зони в дома, без да се извършват строителни работи.

Система за видеонаблюдение Elvox CCTV

Системата за видеонаблюдение Elvox CCTV предлага набор от камери с висока разделителна способност (до 8 Mpx) с все по-висока производителност. Базирани на AHD и IP технологии, те осигуряват цялостен мониторинг, дори в критични зони. По-специално, новите 5 MPx IP камери разполагат и с функции за видео проверка, превантивно предупреждение и възпиране, със светкавица и аудио сигнали.

Характеристиките на новите камери позволяват високи нива на производителност и точност. Системата за видеонаблюдение Elvox включва решения, които могат да разграничат хората от обектите, за да генерират независимо точни предупреждения и известия, минимизирайки фалшивите аларми и времето за търсене на събития.

Управление с приложението View

Системите за аларма By-alarm Plus и системите за видеонаблюдение Elvox CCTV могат да бъдат напълно интегрирани със системата за домашна автоматизация By-me Plus. Тази интеграция чрез приложението View дава на клиента едно приложение за всички домашни системи, от домашна автоматизация до видеодомофонна система. Всъщност приложението може да се използва за активиране и дезактивиране на алармата, управление на състоянието на активиране на зони и гледане на поточно предаване на живо от камери, както локално, така и от разстояние. Следователно комфортът, сигурността, комуникацията и пестенето на енергия могат да се управляват с едно приложение.

Интегриране на приложението View By-Me Plus

Както всички продукти на Vimar, системата е покрита с 3 години гаранция. С този продукт компанията се е съсредоточила не само върху въпроса за сигурността, но и върху лекотата на използване, както за монтажници, така и за крайни потребители, чрез пътуване на непрекъснато проучване и подобрение във времето.

Потърсете повече информация в най-близкия офис или изложбена зала на ВИСТА-Г